Opšti kursevi Intezivni opšti kursevi Priprema za međunarodne ispite Stručni engleski Konverzacijski kursevi Individualna nastava Priprema za intervju za posao Kursevi za firme Skype časovi Radionice
Opšti kursevi
Intezivni opšti kursevi
Međunarodni ispiti
Stručni engleski
Konverzacijski kursevi
Individualna nastava
Priprema za intervju
Kursevi za firme
Skype časovi
Opšti kursevi
Centar Vera Lingua u ponudi trenutno ima opšte kurseve engleskog, nemačkog, francuskog, italijanskog, španskog, portugalskog i ruskog jezika, kao i srpski za stranice.

Nastava na opštim kursevima jezika odvija se uglavnom u poslepodnevnim terminima, dva puta nedeljno u trajanju od 80 minuta po času. Nijedna grupa nema više od 6 polaznika da bi se osigurao kvalitet nastave i da bi se dovoljno vremena posvetilo svakom učeniku.

Pre početka nastave, pozovite našu ljubaznu sekretaricu i zakažite polaganje ulaznog testa. Test je kreiran tako da Vas što približnije smesti na odgovarajući nivo. Budući da pismeno testiranje često ne pokazuje pravo znanje učenika, imaćete i usmeno testiranje će se koristiti da bi se što preciznije odredio nivo znanja.

Više od 70% polaznika jezičkih centara odlučuje se za opšte kurseve jezika zbog brojnih prednosti koje oni nude:
 • Postepen napredak i povećavanje nivoa znanja
 • Tempo koji Vam ne oduzima previše vremena, a donosi rezultate
 • Strukturirana nastava
 • Fokusiranost na konverzaciju, pisanje, čitanje i slušanje
Intezivni opšti kursevi
Intenzivni kursevi odvijaju se isključivo u letnjim mesecima (jul, avgust i septembar). Časovi se odvijaju tri puta nedeljno po 160 minuta.

Ipak, intenzivni kursevi (upravo zbog svog intenziteta) ne prijaju svima. Javite nam se ukoliko:
 • Vam je potrebno da osvežite svoj jezik što pre
 • Imate vremena da odvojite za intenzivno učenje i obnavljanje
 • Želite brže da unapredite svoje znanje
Ukoliko je tako – očekujemo Vas u našim prostorijama!

Kontaktirajte nas za više detalja.
Priprema za međunarodne ispite
Centar za strane jezike Vera Lingua ponosi se velikim iskustvom i postignutim rezultatima prilikom pripreme učenika za međunarodne ispite na engleskom jeziku.

Za rad u nekoj od zemalja engleskog govornog područja, potreban je jedan od međunarodnih ispita na engleskom jeziku. Kembridžovi ispiti poput FCE, CAE i CPE se koriste uglavnom za studije u inostranstvu, dok su IELTS ili TOEFL potrebni za studije ili dobijanje vize.

Osim toga, brojne multinacionalne kompanije u Srbiji sve češće zahtevaju upravo jedan od ovih sertifikata ukoliko želite da se zaposlite kod njih.

Zbog svega navedenog, pogledajte za koje sertifikate Vas priprema Vera Lingua:
 • KET (Cambridge English: Key) je zvanični Kembridžov test engleskog jezika koji odgovara nivou A2. Ukoliko posedujete ovu diplomu, možete da dokažete da se snalazite na engleskom jeziku u svakodnevnim situacijama.

 • PET (Cambridge English: Preliminary) je sledeći korak koji podrazumeva znanje na nivou B1. Sa ovom diplomom dokazali ste da možete da učestvujete u dužim diskusijama, pišete komplikovanije tekstove od onih koji se zahtevaju na nivou A2 i da jasno izražavate i branite svoje stavove.

 • FCE (Cambridge English: First) je dokaz da poznajete engleski na nivou B2. U suštini, to znači da možete potpuno samostalno da živite, radite ili studirate u stranoj zemlji.

 • CAE (Cambridge English: Advanced) je sertifikat na nivou C1 koji je prihvaćen od strane više hiljada svetskih institucija, od univerziteta do multinacionalnih kompanija. Sa nivoom znanja C1, možete pratiti akademski kurs na engleskom jeziku na bilo kom svetskom univerzitetu, komunicirati sa menadžerima na tečnom engleskom i učestvovati na usavršavanjima iz Vaše oblasti u svim zemljama sveta.

 • CPE (Cambridge English: Proficiency) jednak je znanju izvornog govornika sa engleskog govornog područja. Sa nivoom znanja C2, što je ujedno i najviši nivo na zvaničnoj referentnoj skali za jezike, možete razumeti akademski, kolokvijalni i stručni engleski bez ikakvih problema, pa i raditi kao profesor engleskog jezika u brojnim zemljama.

 • IELTS je jedini test koji priznaju imigracione službe svih zemalja kojima je uslov za useljenje potvrda znanja engleskog jezika. Razlikuju se akademski modul (ukoliko želite da studirate u stranoj zemlji) i opšti modul (potreban za vizu za zemlje poput Kanade, Velike Britanije i Australije). Validan je svega dve godine, nakon čega bi trebalo da se obnovi.

 • TOEFL meri Vašu sposobnost da razumete engleski na akademskom nivou. TOEFL je, uz IELTS, prihvaćen na nekoliko hiljada univerziteta širom sveta. Znatno se razlikuje od IELTS-a, što po strukturi i tipu pitanja, što po akcentu (na TOEFL testu preovlađuje američki engleski). Takođe važi samo dve godine.

Centar Vera Lingua vrši detaljnu pripremu za sve navedene međunarodne ispite. Na našim časovima ne unapređuje se samo jezik, već se fokusiramo i na strukturu i formu samog testa. Daju se smernice kako najbolje prevazići problem u bilo kojoj od navedenih oblasti, koji pristup je najbolji kod svakog dela testa, kako organizovati vreme tokom polaganja, kao i koje jezičke particije je potrebno preći da bi se položio ispit.

NOVO! U našem centru možete doći na simulaciju nekog od navedenih ispita u unapred zakazanom terminu. Tom prilikom steći ćete uvid u to kako ispit zaista izgleda i da li ima potrebe dodatno se pripremati pre samog polaganja.
Stručni engleski
Centar za strane jezike Vera Lingua u ponudi ima i specijalističke kurseve engleskog jezika. Posebnu pažnju posvećujemo poslovnom jeziku, budući da je poznavanje opšteg jezika u poslovnom kontekstu nedovoljno za dobru poslovnu saradnju.
Naš centar nudi sledeće tipove kurseva:
 • Poslovni engleski jezik
 • Engleski u turizmu
 • Engleski za medicinare
 • Engleski za ljudske resurse
 • Engleski za cabin crew
Kontaktirajte nas za više detalja!
Konverzacijski kursevi
-Ali...zar nije svaki opšti kurs zapravo konverzacijski po prirodi?

Odgovor je – da. Svaki opšti kurs podrazumeva veliki deo časova posvećenih konverzaciji na datom jeziku. Ipak, opšti kurs oslanja se na sve četiri jezičke veštine – iako konverzacija zauzima veliki deo, opšti kurs uključuje i veštine pisanja, slušanje izvornih govornika, rad na gramatici i vokabularu.

Konverzacijski kursevi u našoj školi fokusiraju se na ojačavanje već stečenog jezika uz dopunu novih reči. Ne prelazi se gramatika, već se igraju igrice, vode debate u grupama ili parovima i raspravlja o trenutno popularnim temama.

Ukoliko želite da povećate nivo znanja i unapredite svoj jezik – preporučujemo opšte kurseve jezika. Međutim, ukoliko niste davno aktivirali svoj jezik, ne govorite tečno, nemate priliku da često govorite na ciljnom jeziku – naši konverzacijski časovi su pravi izbor za Vas!

Ono što nas razlikuje od brojnih drugih škola je i činjenica da se naši konverzacijski časovi održavaju dva puta nedeljno u trajanju od po 80 minuta. Smatramo da aktiviranje Vašeg jezika samo jednom nedeljno ne dovodi do željenih rezultata onoliko koliko bi dva časa tome doprinela.

Nastava se održava u popodnevnim terminima, dva puta nedeljno, u trajanju od 2 meseca.

Vidimo se uskoro!
Individualna nastava
Centar za strane jezike Vera Lingua radi od 10-22h svakog dana, i upravo to su termini u okviru kojih možete rezervisati svoj individualni čas. Dinamiku časa određujete sami ili u saradnji sa profesorom, u zavisnosti od brojnih faktora poput Vašeg slobodnog vremena, slobodnih učionica ili brzine kojom treba doći do određenog nivoa.

Iako mnogi preferiraju rad u grupama, brojni polaznici su svesni prednosti individualne nastave u poređenju sa grupnom – termini su fleksibilni, plan i program se sastavlja u saradnji sa učenikom, dodatni materijal odražava želje i potrebe učenika i 100% časa se posvećuje jednoj osobi.

Naš centar smatra da je redovna evaluacija ključ napretka svakog polaznika, te naše individualne učenike očekuje procena napretka posle određenog perioda učenja. Samim tim, ističu se prednosti i naglašavaju prepreke koje bi trebalo prevazići u budućem periodu.

Pogledajte naš cenovnik da biste pronašli individualni kurs po Vašoj meri!
Priprema za intervju za posao
Ukoliko imate važan intervju za posao na stranom jeziku, ne osećate se sigurno u svoje znanje jezika i niste sigurni kakav tip pitanja Vas može očekivati – posetite nas u Vera Lingua centru, gde ćemo Vas jako brzo pripremiti za:
 • Pisanje CV-a na stranom jeziku
 • Pisanje motivacionog pisma
 • Opšti tip pitanja na intervjuima za posao
 • Tipična „bihejvioralna“ pitanja na intervjuima za posao
Ovaj tip kursa prilagođen je individualnoj nastavi, što znači da polaznik sam bira termine i tempo časova.

Kontaktirajte nas i zakažite svoj prvi čas!
Kursevi za firme
Novootvoreni centar Vera Lingua unapred se raduje saradnji sa firmama na teritoriji Beograda. Nudimo Vam kurseve potpuno prilagođene potrebama Vaše firme. Pored opštih i konverzacijskih kurseva, koji su standardni deo naše ponude, u našoj ponudi možete pronaći i poslovne kurseve specifične za Vašu struku.

Kursevi za firme održavaju se u Vašim ili našim prostorijama, pre ili posle Vašeg radnog vremena, dinamikom koju zajedno osmislimo.

Za više detalja, molimo Vas da nas kontaktirate.
Skype časovi
Užurbani stil života doveo je do toga da često ne možemo fizički biti prisutni na svim mestima na kojima bismo želeli da budemo. Svesni granica koje nam postavlja gradski prevoz, duže radno vreme ili posvećenost domaćinstvu, Vera Lingua Vam nudi kurseve jezika preko Skajpa.

Ovi časovi ne moraju biti, mada uglavnom jesu, individualnog karaktera. Ukoliko želite da se pripremite za razgovor na posao na engleskom jeziku, položite neki međunarodni ispit ili vežbate konverzaciju na ciljnom jeziku, to možete učiniti kod kuće, uz kompjuter. Sav materijal potreban za rad biće Vam prosleđen pre časa, kao i domaći zadaci i dodatni sajtovi sa vežbanjima.

Kontaktirajte nas za više detalja!
Radionice
Centar Vera Lingua u svojoj ponudi ima i kreativne, edukativne, književne i kulinarske radionice. Ne morate biti naš polaznik da biste pohađali neku od navedenih radionica: dovoljno je samo da pratite našu Facebook stranicu, gde ćemo objavljivati raspored radionica i vršiti prijavu zainteresovanih. Radionice se uglavnom održavaju vikendom, a polaznicima je obezbeđen sav prateći materijal, kao i osveženje.

Javite nam se ukoliko imate neku određenu radionicu na umu - rado bismo čuli i Vaše predloge!